Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Gele rijst met vlees en tauge

Gele rijst met vlees en tauge

Door: sientie

  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-05-2003

Ingrediënten 4 personen


* 1 pak gele rijst * 400 gr. magere hamlappen * 1 teentje knoflook * zout, versgemalen peper * 3 el. wokolie * 1 zakje mix voor Thaise mie (Honig) * 1 zak boerensoepgroente (300 gr.) * 200 gr. tauge



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snij intussen het vlees in reepjes en bestrooi ze met peper en zout. Pel en pers het teentje knoflook uit boven het vlees. Giet de rijst af en laat het afgedekt staan. Verhit de wok en voeg de wokolie toe en bak het vlees op een hoog vuur krokant. Voeg de mix en 100 ml. water toe aan het vlees. Laat het vocht verdampen, voeg de soepgroenten toe bak deze op een hoog vuur even mee. Spoel de tauge onder stromend water. Schept de rijst en de tauge door het vleesmengsel en bak nog ca. 2 minuten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sientie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top