1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Lamsburgertjes met broccoliroomsaus en fijne groenten

Lamsburgertjes met broccoliroomsaus en fijne groenten

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 29-05-2003

Ingrediënten 4 personen


500 g gehakt (lamsgehakt)
3 sjalotten
1 ei
paprikapoeder
4 druppels tabasco
0.5 paprika (rood)
250 g broccoli
2 dl room
10 g suiker
100 g boter (roomboter)
2 eetlepels kippenbouillon
2 wortelen
peper
zoutDeel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De sjalotten pellen en zeer fijn hakken. Het lamsgehakt in een kom doen en mengen met tweederde van de sjalotten, het ei, een halve theelepel paprikapoeder en de tabasco. Kruiden met peper en zout en afgedekt in de koelkast zetten.

De broccoli schoonmaken en in zeer fijne roosjes verdelen. De paprika wassen, halveren, de zaadlijst verwijderen en in gelijke ruitjes snijden. De broccoliroosjes en de paprikaruitjes gedurende 2 tot 3 minuten blancheren in licht gezouten water. Onmiddellijk afgieten en laten uitlekken. De helft van de broccoliroosjes apart houden voor de saus en de afwerking.

De wortelen spoelen en schrapen. In de lengte doorsnijden in niet te dunne plakken. Met een vormpje in stermotief er sterren uitduwen. Deze sterren beetgaar koken in licht gezouten water, afgieten en laten uitlekken. Vervolgens laten glanzen in een weinig boter en bestooien met een beetje suiker. Warm houden.

Het lamsgehakt voorzichtig mengen met de broccoliroosjes en de paprikaruitjes. Het mengsel in gelijke porties verdelen en van elke portie een hamburger vormen. Boter in een pan smelten en er de lamsburgertjes in ongeveer 15 minuten aan beide kanten gaarbakken.

Ondertussen de room verwarmen samen met de kippenbouillon, enkele broccoliroosjes en de rest van de fijngesnipperde sjalotten. Zachtjes laten inkoken, mixen en vervolgens zeven. Op smaak brengen met peper en zout. Opkloppen met enkele klontjes koude boter.

Op verwarmde borden een spiegel aanbrengen van broccoliroomsaus. In het midden een lamsburger leggen. Verder versieren met de overblijvende broccoliroosjes en de wortelsterren. Opdienen met fijne frietjes.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top