1. Home
  2. Recepten
  3. Cowboykoekjes

Cowboykoekjes

Door: bakkersmeid

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-05-2003

Ingrediënten


175 gram bloem100 gram witte basterdsuiker75 gram donkerbruine basterdsuiker75 gram pure chocolade110 gram boter (kamertemperatuur)2 eieren50 gram havervlokken50 gram pecannoten35 gram kokos (gemalen)1/2 zakje bakpoeder1/2 zakje vanillesuiker1 theelepel kaneelzout


Verder heb je nodig


Oventheedoekhamermixer


Laat ruimte tussen de koekjes op de bakplaat, want ze rijzen alle kanten op. Lauw zijn ze het lekkerst.Bron: De keukenprinses

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de oven alvast op 175 graden of gasstand 3-4.Vet een bakplaat in.

Bereidingswijze

Hak de pecannoten met het broodmes klein.Breek de chocolade in stukken. Doe die op een hoopje in de theedoek, vouw die als een pakketje dicht, pak een hamer en sla erop totdat er brokjes in zitten die je met de hand lospeutert.Roer het meel, de bakpoeder, de kaneel en het zout door elkaar.Mix de boter zacht. Doe alle suikers erbij en mix de boel tot een romig mengsel (ongeveer 3 minuten). Doe dan een voor een de eieren erin en mix tot ze goed zijn opgenomen (plus 3 minuten extra). Roer het meelmengsel erdoor. Doe dan de kokos, de nootjes, de havervlokken en de chocolade erdoor en kneed de boel goed door elkaar.Rol balletjes van het deeg, leg die op de bakplaat en druk ze een klein beetje plat.Bak de koekjes in 25 minuten gaar.

Serveertip

* Dranktip: Hete chocolademelk* Muziektip: Dolly Parton, Lorette Lynn & Tammy Wynette, Honky Tonk Angels



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bakkersmeid
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top