1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tajine

Tajine

Door: kramer1274

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-05-2003

Ingrediënten 4 personen


650-750 g mager lamsvleesflinke mespunt kummel1 mespunt saffraanpoedermespunt gemberpoederpeper en zoutgeraspte schil van 1-2 citroenen50 g boter2 uien1 teentje knoflookbeetje water of bouillonca. 1 el citroensap25 g gepelde amandelen.



HEERLIJK ZO'N MAROKAANSE LAMSVLEES SCHOTEL.ALS JE GEEN 'TAJINE'HEBT KAN EEN VUURVASTE SCHAAL UITKOMST BIEDEN.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes.Vermeng de specerijen met peper,zout en citroenschil en wentel er het vlees door.Verwarm de boter in een 'tajine'of vuurvaste schaal of pan met dikke bodem en deksel.Braad het vlees hierin goudbruin.Voeg dan de fijngehakte uien en een uitgeperst teentje knoflook toe en zoveel bouillon of water,dat het mengsel niet droog staat.Sluit de pan of schaal goed af en laat alles 10-15 min. zachtjes stoven,tot het vlees en de groenten gaar en sappig zijn.Er mag nu geen overtollig vocht meer in de pan zijn.Voeg het citroensap toe,eventueel nog wat peper,zout en de amandelen.Laat het gerecht goed doorwarmen en zet het meteen op tafel.

Serveertip

Lekker met couscous of rijst.Dit gerecht heeft ongeveer 340 cal. per portie



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top