Risotto alla Milanese

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-05-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kleine ui * 1liter vleesbouillon * 400 gram risotto * 50 gram boter - 100 ml droge witte wijn * 1 pakje saffraan * 50 gram geraspte Parmezaanse kaas * zout * peper.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ui pellen en zeer fijn snijden, de bouillon verwarmen. De helft van de boter in een grote pan laten smelten, de ui toevoegen en kort fruiten, vervolgens de rijst toevoegen samen met de wijn, vuur hoog zetten totdat de wijn is verdampt. Nu een opscheplepel bouillon toevoegen en blijven roeren totdat deze bijna opgenomen is en zo lepel voor lepel toevoegen (dit duurt tenminste 20 minuten). Met de laatste lepel ook de saffraan toevoegen, daarna de kaas en boter door de risotto roeren.














Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten