1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Koreaanse keuken
  5. Koreaans tafelgrillen op de bakplaat

Koreaans tafelgrillen op de bakplaat

Door: josianenijssen

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-05-2003

Ingrediënten 4 personen


200 g speklappen (in dunne plakjes van ca. 1/4 cm gesneden)
200 g varkenshaas (in dunne plakjes van ca. 1/4 cm gesneden)
200 g ossenhaas (in dunne plakjes van ca. 1/4 cm gesneden)
5 eetlepels sesamolie
5 eetlepels gembersiroop
5 eetlepels bruine suiker
6 deciliter ketjap manis
6 teentjes knoflook
4 eetlepels rode pepersaus (bijv. Tabasco)
5 eetlepels citroensap



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- **Heel dun gesneden varkenshaas gemarineerd in een ketjap-gembermarinade**
- Pers 2 teentjes knoflook fijn.
- Meng 2 dl ketjap met de knoflook, de gembersiroop en de sesamolie.
- Gebruik de helft van het ketjap-gembermengsel als dipsaus aan tafel en de rest als marinade.
- Leg de plakjes varkenshaas in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
- Dep de plakjes droog en grill ze aan tafel bruin en gaar.
*Lekker met sesamzaad, dat voor het grillen over het vlees gestrooid kan worden.*

- **Heel dun gesneden ossenhaas gemarineerd in een ketjap-citroenmarinade**
- Pers 2 teentjes knoflook fijn.
- Meng 2 dl ketjap met de knoflook, 2? eetl. bruine suiker en het citroensap.
- Gebruik de helft van het ketjap-citroenmengsel als dipsaus aan tafel en de rest als marinade.
- Leg de plakjes ossenhaas in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
- Dep de plakjes droog en grill ze aan tafel bruin en gaar.
*Lekker met een komkommersalade met rode peper*

- **Heel dun gesneden speklapjes gemarineerd in een ketjap-rode pepermarinade**
- Pers 2 teentjes knoflook fijn.
- Meng 2 dl ketjap met de knoflook, 2? eetl. bruine suiker en de rode pepersaus.
- Gebruik de helft van het ketjap-rode pepermengsel als dipsaus aan tafel en de rest als marinade.
- Leg de speklapjes in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
- Dep de lapjes droog en grill ze aan tafel bruin en gaar.
*Lekker met gezouten Oosterse groenten (blik)*



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top