Koreaans tafelgrillen op de bakplaat

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 28-05-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g speklappen (in dunne plakjes van ca. 1/4 cm gesneden)
200 g varkenshaas (in dunne plakjes van ca. 1/4 cm gesneden)
200 g ossenhaas (in dunne plakjes van ca. 1/4 cm gesneden)
5 eetlepels sesamolie
5 eetlepels gembersiroop
5 eetlepels bruine suiker
6 deciliter ketjap manis
6 teentjes knoflook
4 eetlepels rode pepersaus (bijv. Tabasco)
5 eetlepels citroensap
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- **Heel dun gesneden varkenshaas gemarineerd in een ketjap-gembermarinade**
- Pers 2 teentjes knoflook fijn.
- Meng 2 dl ketjap met de knoflook, de gembersiroop en de sesamolie.
- Gebruik de helft van het ketjap-gembermengsel als dipsaus aan tafel en de rest als marinade.
- Leg de plakjes varkenshaas in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
- Dep de plakjes droog en grill ze aan tafel bruin en gaar.
*Lekker met sesamzaad, dat voor het grillen over het vlees gestrooid kan worden.*

- **Heel dun gesneden ossenhaas gemarineerd in een ketjap-citroenmarinade**
- Pers 2 teentjes knoflook fijn.
- Meng 2 dl ketjap met de knoflook, 2? eetl. bruine suiker en het citroensap.
- Gebruik de helft van het ketjap-citroenmengsel als dipsaus aan tafel en de rest als marinade.
- Leg de plakjes ossenhaas in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
- Dep de plakjes droog en grill ze aan tafel bruin en gaar.
*Lekker met een komkommersalade met rode peper*

- **Heel dun gesneden speklapjes gemarineerd in een ketjap-rode pepermarinade**
- Pers 2 teentjes knoflook fijn.
- Meng 2 dl ketjap met de knoflook, 2? eetl. bruine suiker en de rode pepersaus.
- Gebruik de helft van het ketjap-rode pepermengsel als dipsaus aan tafel en de rest als marinade.
- Leg de speklapjes in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
- Dep de lapjes droog en grill ze aan tafel bruin en gaar.
*Lekker met gezouten Oosterse groenten (blik)*

Laatste reacties

anthonette avatar
anthonette 05-09-2006

Heb dit recept geprobeerd: heerlijk. Alleen vind ik de hoeveelheid ketjap in verhouding tot de hoeveelheid vlees aan de ruime kant; je kunt met deze marinades wel meer vlees marineren. Ook is naar onze smaak vier eetlepels rode pepersaus teveel van het goede. Ik heb 1 eetlepel toegevoegd en dat was voor ons prima. Verder genoten van de heerlijke smaken - aanrader.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten