1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Zalm
  5. Sushi van gerookte zalm

Sushi van gerookte zalm

  • , Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-05-2003

Ingrediënten 4 personen


4 plakjes gerookte Atlantische zalm
1 nieuw maatje
1/2 appel (Jonagold)
2 sjalotten
4 radijsjes
1 eetlepel gehakte bieslook
2 eetlepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel notenolie
enkele takjes dille
100 gr maiskorrels
peper en zout
**Voor de saus:
2 eetlepels ciderazijn
2 dl mayonaise
5 eetlepels appelsap
een snuifje kerrie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het maatje in fijne reepjes snijden. De appel in dobbelsteentjes snijden. De sjalotten pellen en fijnhakken. Dit alles mengen met de gehakte bieslook en op smaak brengen met de olijfolie, de notenolie een eetlepel ciderazijn, peper en zout.
- Dit mengsel verdelen over de plakjes gerookte zalm en ze oprollen.
- **Voor de saus:** de mayonaise vloeibaar maken met de resterende ciderazijn, het appelsap en een snuifje kerrie.
- Een sausspiegel gieten op koude borden, in het midden de zalmrolletjes erop schikken en errond radijsschijfjes. Garneren met maiskorrels en pluksels dille.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top