1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Hamlap a l?orange

Hamlap a l?orange

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-05-2003

Ingrediënten 4 personen


1 theelepel suiker
1 teentje knoflook (fijngehakt)
2 eetlepels ketjap manis
2 deciliter sinaasappelsap (vers)
500 g hamlappen
2 eetlepels boter
2 eetlepels zonnebloem olie
snufje peper
8 takjes tijm (vers)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in grove stukken. Maak in een kom een marinade van jus d?orange, sojasaus, suiker, knoflook, peper en tijm. Schenk de marinade over het vlees en laat deze ca. 30 minuten intrekken.

Bereidingswijze

Dep het vlees zo goed mogelijk droog en bewaar de marinade. Verhit boter en olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin het vlees rondom bruin.
- Giet vervolgens de marinade over het vlees en laat het gerecht ca. 10 minuten sudderen tot het vlees gaar is.
- Neem het vlees uit de pan en leg dit op een voorverwarmde schaal. Zeef de marinade, kook deze in ca. 3 minuten tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid in. Giet de ingekookte marinade over de hamlappen.
- Lekker met couscous en gesneden Chinese kool met kerriepoeder.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top