1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Ravioli a la Jamie

Ravioli a la Jamie

Door: hypoglykemie

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-05-2003

Ingrediënten 4 personen


200 gram bloem (100 gram durumtarwe tipo OO en 100 gram durumtarwe type griesmeel)
2 eieren
2 el basilicum blaadjes, vers, gehakt
12 zongedroogde tomaatjes, gehakt
1 zakje parmezaanse kaas (ca 50 g), fijngemalen
1 bolletje mozzarella, heel fijn gesneden
10 plakjes proscuitto van ca. 5 bij 10 cm, iets dikker gesneden dan normaal (geen rookvleesdikte)
zout, peper


Verder heb je nodig


Keukenmachine is handig waarschijnlijk, pastamachine


Zelfgemaakte verse ravioli, gevuld met mozzarella, parmezaanse kaas, gedroogde tomaat en basilicum.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vandaag heb ik deze pasta uit het eerste boek van Jamie Oliver gemaakt. Ik vond het behoorlijk bewerkelijk, maar het kan sneller lijkt me. Nu heb ik alle ingredienten met de hand gesneden. De keukenmachine kan dat ook. Bovendien koop ik de volgende keer iets dikker gesneden ham.

Meng de bloemsoorten en de eieren tot een soepel deeg (voor uitgebreide beschrijving zie recept voor verse pasta op mijn pagina). Haal dit deeg door de gladde rollen van de pastamachine, tot het mooi van structuur is, en maak de pasta dan steeds dunner tot op de 1 na dunste stand.

Meng de parmezaanse kaas, mozzarella, gedroogde tomaat en basilicum met zout en peper naar smaak.
Halveer de plakjes proscuitto. Leg op elk vierkantje proscuitto een theelepel vulling en pak dit zorgvuldig in (voorkom openingen).
Leg vervolgens een grote plak pasta op een goed bestoven werkvlak. Leg de bolletjes proscuitto met vulling er zo op, dat je rondom een randje deeg vrijhoudt. Leg dan over de balletjes heen een nieuwe lap deeg. Druk het deeg rondom de balletjes op elkaar en snijd met een kartelmesje vierkant om de balletjes heen. Als het goed is heb je nu gevulde pastakussentjes, oftewel ravioli.
Leg de ravioli op een met bloem bestoven schaal tot je ze gaat koken.

Bereidingswijze

Kook een pan met ruim water (minstens 3 liter) met een flinke theelepel zout. Voeg hieraan de pasta toe en kook deze 3 minuten (vanaf het moment dat het water kookt). Druk de pasta eventueel voorzichtig onder water als ze te erg gaan drijven (er zit lucht in de kussentjes waarschijnlijk). Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken.

Serveertip

Leg op elk bord 5 ravioli en giet er eventueel wat olijfolie overheen. Bestrooi met parmezaanse kaas en naar smaak verse basilicum. Eet smakelijk!

Mensen met hypoglykemie kunnen dit beter niet eten, tenzij ze in de 'smokkelfase' van het dieet zitten. Ik eet het om die reden dus wel!



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hypoglykemie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top