Lasagne met zalm en spinazie

  • Italiaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.

Lasagne van gekochte bladeren is al lekker, maar versgemaakte pastabladeren maakt dit recept echt om te smullen!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
verse pasta voor 2 personen (dus van 100 gram bloem en 1 ei, zie recept op mijn pagina), uitgerold in dunne vellen van 8 bij 10 cm en 2 minuten gekookt

1/2 pak spinazie a la creme (250 gram ongeveer) en 1/8 l slagroom

1 blik tomatenblokjes
2 uien, gesnipperd
olijfolie
1 pakje slankroom of room culinair
italiaanse keukenkruiden, zout en peper

200 gram zalmfilet

100 gram geraspte (30+) kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pastamachine, ovenschaal, oven

Voorbereiding

Zoals bij ingredienten al staat dus de pasta maken en 2 minuten koken, goed laten uitlekken.
Uien pellen en snipperen.

Verwarm de spinazie met de slagroom op een laag vuur (beter is eigenlijk om slankroom te gebruiken).

Verhit wat olie in een hapjespan en fruit daarin de ui. Voeg de tomatenblokjes en de room toe en breng goed op smaak met zout, peper en italiaanse keukenkruiden.

Schep ongeveer 3 el tomatensaus in een (rechthoekige) ovenschaal (ca. 15 bij 25 cm). Leg hierop 2 lasagnebladen. Schep dan ongeveer 3 el spinazie erop en smeer goed uit. Leg ook hierop 2 lasagnebladen. Dan weer tomatensaus met daarop een paar dungesneden plakjes zalm, bestrooi met wat zout en peper. Hierna weer lasagnebladen en spinazie en lasagnebladen. Herhaal deze laagjes tot je alle ingredienten hebt verwerkt. Eindig met een royale laag geraspte kaas.

Bereidingswijze

Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak de lasagne in 30 minuten mooi gaar en bruin.

Serveertip

Heel erg lekker 'puur', maar natuurlijk zou je er ook voor kunnen kiezen er een salade bij te eten. Het wordt dan wel wat veel voor 2 personen!

Dit recept is minder geschikt voor mensen met hypoglykemie, tenzij ze 'witte' pasta mogen eten of wanneer ze volkoren lasagnebladen gebruiken (ik hoop binnenkort een recept op mijn homepage te kunnen zetten voor verse volkorenpasta).

Eet smakelijk!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hypoglykemie avatar
hypoglykemie

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten