Lasagne met zalm en spinazie
- Italiaans, Ovenschotel
- 30-60 min.
Lasagne van gekochte bladeren is al lekker, maar versgemaakte pastabladeren maakt dit recept echt om te smullen!
Ingrediënten 2 personen
verse pasta voor 2 personen (dus van 100 gram bloem en 1 ei, zie recept op mijn pagina), uitgerold in dunne vellen van 8 bij 10 cm en 2 minuten gekookt1/2 pak spinazie a la creme (250 gram ongeveer) en 1/8 l slagroom
1 blik tomatenblokjes
2 uien, gesnipperd
olijfolie
1 pakje slankroom of room culinair
italiaanse keukenkruiden, zout en peper
200 gram zalmfilet
100 gram geraspte (30+) kaas
Benodigdheden
pastamachine, ovenschaal, ovenVoorbereiding
Zoals bij ingredienten al staat dus de pasta maken en 2 minuten koken, goed laten uitlekken.
Uien pellen en snipperen.
Verwarm de spinazie met de slagroom op een laag vuur (beter is eigenlijk om slankroom te gebruiken).
Verhit wat olie in een hapjespan en fruit daarin de ui. Voeg de tomatenblokjes en de room toe en breng goed op smaak met zout, peper en italiaanse keukenkruiden.
Schep ongeveer 3 el tomatensaus in een (rechthoekige) ovenschaal (ca. 15 bij 25 cm). Leg hierop 2 lasagnebladen. Schep dan ongeveer 3 el spinazie erop en smeer goed uit. Leg ook hierop 2 lasagnebladen. Dan weer tomatensaus met daarop een paar dungesneden plakjes zalm, bestrooi met wat zout en peper. Hierna weer lasagnebladen en spinazie en lasagnebladen. Herhaal deze laagjes tot je alle ingredienten hebt verwerkt. Eindig met een royale laag geraspte kaas.
Bereidingswijze
Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak de lasagne in 30 minuten mooi gaar en bruin.
Serveertip
Heel erg lekker 'puur', maar natuurlijk zou je er ook voor kunnen kiezen er een salade bij te eten. Het wordt dan wel wat veel voor 2 personen!
Dit recept is minder geschikt voor mensen met hypoglykemie, tenzij ze 'witte' pasta mogen eten of wanneer ze volkoren lasagnebladen gebruiken (ik hoop binnenkort een recept op mijn homepage te kunnen zetten voor verse volkorenpasta).
Eet smakelijk!