Witlofsoep met ontbijtspek en bleekselderij

  • Nederlands, Soep
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 el. bieslook, verse, gehakte

2 stengels bleekselderij

Boter

1 l. kippenbouillon, van tablet

100 gr. ontbijtspek, in plakjes

50 gr. ontbijtspek, in reepjes

Peper

2 el. peterselie, verse, gehakte

2 dl. slagroom

2 stuks uien

1 kg. witlof

Zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een keukenmachine of staafmixer en een koekenpan met anti-aanbaklaag.

Voorbereiding

Snijd de ui in dunne ringen en de bleekselderij in plakjes. Snijd van de voet van ieder stronkje witlof een flink stuk af. Hol de struikjes aan de onderkant iets uit zodat het bittere gedeelte weg is.

Bereidingswijze

Witlof in dunne reepjes snijden. Houd 15 witlofblaadjes achter. Reepjes spek in de koekenpan krokant bakken. Ui, bleekselderij en witlof toevoegen en 10 minuten meebakken.

Bouillon erdoor roeren en 45 minuten zachtjes laten koken.

Apart gehouden witlof in lange smalle reepjes snijden en in een beetje boter en 1 eetlepel water 5 minuten stoven. Soep met de staafmixer of in een keukenmachine pureren. Breng dit opnieuw aan de kook.

Slagroom, witlofreepjes, zout en peper erdoor roeren en verwarmen, niet meer laten koken. Plakken spek in de koekenpan krokant bakken. Peterselie en bieslook over soep strooien en spek erop leggen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marjolijn123 avatar
marjolijn123

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten