Provencaalse vissoep
- Nederlands, Voorgerecht
- 30-60 min.
Verrassend voorgerecht voor 4-6pers.Hoofd gerecht voor twee en dan vergezeld van een heerlijk boeren brood...
Ingrediënten 4 personen
1ui2aardappels2tomaten1sinaasappel1venkel1citroen250g filet van verschillende soorten witvis200g roodbaarsfilet of gefileerde poon2tl provencaalse kruiden2el olijfolie1ltr.visbouillonzout en versgemalen peper2el fijngehakte peterselieVoorbereiding
- Snipper de gepelde ui.
- Snijd de ontvelde tomaten in stukjes.
- Snijd de geschilde aardappels in blokjes.
- Rasp met behulp van de zesteur schilletjes van een gewassen sinaasappel;2tl schilletjes is voldoende.Pers de sinaasappel uit en zeef het sap.
- Snijd de schoongemaakte venkel in dunne schijven.
- Snijd de citroen in plakjes.Snijd de visfilets in blokjes.
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui zacht en glazig.Voeg de venkel toe en laat even meebakken.
- Giet de bouillon in een pan.Breng aan de kook en voeg dan de aardappelblokjes,de sinaasappelschilletjes,tomaat en kruiden toe.Laat alles ongeveer 10min.op een niet te hoog vuur koken.
- Schep als de aardappel gaar is de stukjes visfilet in de bouillon.Draai het vuur lager en pocheer de vis in enkele minuten gaar.
- Doe het sinaasappelsap bij de soep.Breng de vissoep op smaak met peper en zout.
Serveertip
- Schep de soep in diepe borden en leg in elk bord een plakje citroen.Strooi de peterselie over de soep.
- Drink er een Lekker fruitige en droge rose bij.b.v.uit de Cotes de Provence of uit het gebied Vin de Pays d'Oc.
- ....EET SMAKELIJK....