Provencaalse vissoep

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 30-60 min.

Verrassend voorgerecht voor 4-6pers.Hoofd gerecht voor twee en dan vergezeld van een heerlijk boeren brood...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1ui2aardappels2tomaten1sinaasappel1venkel1citroen250g filet van verschillende soorten witvis200g roodbaarsfilet of gefileerde poon2tl provencaalse kruiden2el olijfolie1ltr.visbouillonzout en versgemalen peper2el fijngehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

  • Snipper de gepelde ui.
  • Snijd de ontvelde tomaten in stukjes.
  • Snijd de geschilde aardappels in blokjes.
  • Rasp met behulp van de zesteur schilletjes van een gewassen sinaasappel;2tl schilletjes is voldoende.Pers de sinaasappel uit en zeef het sap.
  • Snijd de schoongemaakte venkel in dunne schijven.
  • Snijd de citroen in plakjes.Snijd de visfilets in blokjes.

    Bereidingswijze

    • Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui zacht en glazig.Voeg de venkel toe en laat even meebakken.
    • Giet de bouillon in een pan.Breng aan de kook en voeg dan de aardappelblokjes,de sinaasappelschilletjes,tomaat en kruiden toe.Laat alles ongeveer 10min.op een niet te hoog vuur koken.
    • Schep als de aardappel gaar is de stukjes visfilet in de bouillon.Draai het vuur lager en pocheer de vis in enkele minuten gaar.
    • Doe het sinaasappelsap bij de soep.Breng de vissoep op smaak met peper en zout.

      Serveertip

      • Schep de soep in diepe borden en leg in elk bord een plakje citroen.Strooi de peterselie over de soep.
      • Drink er een Lekker fruitige en droge rose bij.b.v.uit de Cotes de Provence of uit het gebied Vin de Pays d'Oc.
          ....EET SMAKELIJK....

      Bewaren in kookboek

      Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

      Over de plaatser

      anjakeuken avatar

      Kooktip!

      Maak je koelkast leeg

      Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

      Doorsturen

      Home Recepten