Kalfsfilet met groenten en kiwi's

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 2 ZESPRI? GOLD kiwi?s

? 500 g kalfsfilet, uit een stuk

? 300 g seizoengroentjes (courgettes, wortelen, prei, enz?)

? 60-70 sojascheuten

? 1 eetlepel extra vergine olijfolie (eerste persing)


? Voor het op smaak brengen:

? 2 ZESPRI? GOLD kiwi?s

? 1 eetlepel citroensap

? 2 eetlepels extra vergine olijfolie (eerste persing)

? 3 takjes tijm

? Zout en peper

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De biefstuk in de lengterichting in diverse stukken snijden om verschillende kleine filets met elk een doorsnee van circa 3 centimeter te krijgen.
In koekenpan olie verhitten en de filets lichtjes en snel aanbraden.
De ZESPRI? GOLD kiwi?s schillen, in stukken snijden en in de keukenmachine pureren.
In een schaal een snufje zout en peper, twee eetlepels olijfolie, het citroensap en de gepureerde ZESPRI? GOLD kiwi?s samenvoegen. Met een vork klutsen om de ingredienten goed te door elkaar te mengen. Deze melange gebruiken om de filets circa een uur lang ? onder af en toe omdraaien ? te marineren.

Intussen de groenten schoonmaken en in fijne reepjes snijden. Snel lichtjes aanbraden in een bakpan en onder toevoeging van wat water 8 tot 10 minuutjes laten pruttelen.
De filets uit de marinade nemen en in dunne plakken snijden. De marinade afgieten en gebruiken om de groenten op smaak te brengen.
Tot slot groenten en vlees op de borden schikken en versieren met dunne plakjes ZESPRI? GOLD kiwi.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

zesprigold avatar
zesprigold

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten