Brood

  • Brood
  • 60-120 min.

Basisrecept witbrood (900 gram)

Deel dit recept

Ingrediënten
*600 gram bloem; *300 ml lauwe melk of water (melkwit/waterwit); *25 gram verse gist of 13 gram instant gist; *10 gram zout (= +/- 2 tl. *klontje boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakvorm voor brood. Hoeft niet perse. Je kan er ook een bol van maken.

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten door elkaar. Let er op dat het zout de gist niet direct raakt. Eventueel later toevoegen. Kneden tot een stevige bol ontstaat. Laat deze een uur rijzen onder een vochtige doek op een warme plaats. Daarna het deeg eventueel nog een keer kneden, en nog een keer 30 minuten laten rijzen (extra luchtig).
Afbakken in 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden (gasovenstand 5).

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ermatire avatar
ermatire

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten