1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Indische tomaten-pindasoep met kip

Indische tomaten-pindasoep met kip

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-05-2003

Ingrediënten 4 personen


1 zakje boemboe nasi goreng (conimex), 1 bamipakket, 2 el. olie, 1 pakje Chinese tomatensoep (Honig), 1/2 pot pindakaas, 200 gr. gebraden kipfilet in dikke plakken, 60 gr. mihoen, 2 el. ketjap manis



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In kommetje nasikruiden met 1 dl. water ca. 5 minuten laten wellen. Peper uit bamipakket halveren, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Tomaat uit bamipakket halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden. In grote soeppan olie verhitten. Peper, tomaat en rest van bamipakket (tauge achterhouden) ca. 1 minutt zachtjes bakken. Nasikruiden toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Erdoor roeren: 1 3/4 liter water, soeppoeder en pindakaas. Aaan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Kipfilet in blokjes snijden. Aan soep toevoegen: kip, mihoen en tauge. Soep nog ca. 4 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met ketjap. Serveren met kroepoek.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top