Nieuwe haring op gewokte groente

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-2003

Een complete maaltijd

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 2 nieuwe haringen, schoongemaakt
  • 1 kleine courgette
  • 2 lente-uitjes
  • 1 stronk
    witlof
  • 50 gr. champignons
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/8 l. groentebouillon
  • 1 teentje
    knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 1 eetl. olijfolie

    Voor de dressing:

  • 1/2 bosje
    bieslook
  • 4 eetl. creme fraiche
  • 1/2 eetl. fijngemalen Szechuanpeper
  • 2 eetl. appelsap

  • 1 kleine appel
  • zout
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    De groenten schoonmaken en wassen.
    Goed laten drogen of droogslingeren.
    De courgette in
    blokjes van 2x2 centimeter snijden, lente-uitjes en witlof in vingerdikke reepjes.
    De
    bleekselderij in circa 1 centimeter dikke schijfjes en de champignons in plakjes.
    Het
    teentje knoflook pellen en persen, de selderie fijnhakken.
    Voor de dressing de bieslook in
    kleine stukjes snijden en de appel in hele kleine blokjes.

    Bereidingswijze

    De ingredienten voor de dressing door elkaar roeren en op smaak maken met zout.
    In een wok
    de olijfolie goed heet laten worden.
    De groente even goed aanbakken.
    Afblussen met de
    groentebouillon en even in laten koken.
    Op smaak maken met de Szechuanpeper en zout.

    Vlak voor het opdienen de fijngehakte peterselie erover strooien.
    Van de haringen de
    staartjes verwijderen zodat je 4 halve filets overhebt.

    Serveertip

    Het groentemengsel op een schaal scheppen, met daarnaast de haringfilets.
    Dressing over
    de haringfilets scheppen en de rest apart erbij serveren.
    Lekker met nieuwe aardappeltjes.
    Eet ze!

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten