1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kip-roomsoep met tuinkers

Kip-roomsoep met tuinkers

  • Belgisch, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-05-2003

Ingrediënten 4 personen


2 kipfilets
15 cl room
30 g boter
3 bakjes tuinkers
2 soeplepels amandelschilfers
zout en peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de tuinkers schoon en hou vier maal een klein handvol blaadjes apart. Snij de kippenfilets in blokjes en bak ze 10 min. op een matig vuur in warme boter. Doe er peper en zout op en voeg er de blaadjes tuinkers aan toe. Laat het vlees nog 2 min. bakken op een matig vuur, onder voortdurend roeren. Overgiet het geheel met 1,25 l warm water en breng het aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat het gerecht 30 min. sudderen, op een zacht vuur.

Bak de amandelschilfers even in een droge pan met antikleeflaag. Zet ze apart. Mix de soep. Meng er de room onder en breng het geheel op smaak met kruiden. Verdeel de roomsoep in diepe borden. Strooi er de amandelschilfers over en versier ze met de apart gehouden blaadjes tuinkers. Dien ze onmiddellijk op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top