Servische barbecue

  • Joegoslavisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-05-2003

Het Servische moeten we met een korreltje nemen, ..maar culinaire benamingen moet men niet al te letterlijk opnemen! In elk geval erg lekker recept dat geflambeerd wordt met Slivovits!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 kleine rode kool en 1 kleine witte kool
-4 eetlepels azijn
-8 eetlepels olijfolie
-vers gemalen peper, zout, suiker
-1 knoflookteentje
-kummel
-aardappelpuree
-paprikapoeder
-350 g lamsvlees
-150 g varkensnier
-100 g doorregen spek
-2 uien
-2 rode paprika's
-4 varkenslapjes (elk 75 g)
-4 cocktailworstjes
-zwarte olijven
-slivovits
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-de rode en witte kool schoonmaken en klein snijden
-de groentjes apart in pannetjes met kokend water doen en eenmaal aan de kook brengen
-beiden goed uitlekken op een zeef

Bereidingswijze

DRESSING:
-de olie, azijn, peper en zout, snufje suiker
-Giet de helft ervan over de RODE KOOL
-meng de andere helft met de knoflook uit de pers en de kummel en schep door de witte kool
-maak de nier schoon en zoals het lamsvlees in blokjes snijden
-snij het spek in reepjes
-snij de uien in stukjes die makkelijk aan de pennen geprikt kunnen worden
-snij de paprika's ook in stukjes
-met een houten prikker aan elk cocktailworstje een olijf prikken
-breng de aardappelpuree op smaak met wat zout en wat paprikapoeder en hou warm
-de stukjes nier en lamsvlees om en om met een stukje ui, paprika of spek aan pennen steken
-samen met de varkenslapjes bijna gaar en bruin grillen
-op elk stukje vlees een olijf steken
-wrijf een vuurvaste schaal in met olijfolie
-leg het vlees erin en op tafel zetten met een spiritusvlam eronder en nog even laten braden
-een borrelglas Slivovits over het vlees gieten, aansteken en de pan bewegen tot de vlam gedoofd is

Serveertip

Serveer er de aardappelpuree en de rode en witte koolsla en de cocktailworstjes bij

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten