1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Gnocchi
  6. Gnocchi met boerenkool

Gnocchi met boerenkool

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-05-2003

Ingrediënten 4 personen


1 grote ui
2 teentjes knoflook
3 el olijfolie
300 gram panklare boerenkool
50 gram walnoten
zout
1 pak gnocchi (500 gram, Delverdere)
150 gram Danish blue (of andere blauwaderkaas)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ui en knoflook pellen en snipperen. In wok olie verhitten. Ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten. Boerenkool erdoor scheppen en al omscheppend laten slinken. Boerenkool ca. 10 minuten laten sudderen, eventueel wat water toevoegen. Walnoten grof hakken. Intussen in pan met ruim kokend water en zout gnocchi ca. 5 minuten koken, tot ze boven komen drijven. Gnocchi in vergiet laten uitlekken. Kaas boven wok verkruimelen en dan met gnocchi door boerenkool scheppen. Geheel nog ca. 2 minuten doorwarmen. Walnoten over wokschotel strooien.

Serveertip

Bevat per eenpersoonsportie:
540 kcal, 18 gram eiwit, 30 gram vet, 50 gram koolhydraten
Tip:
Vervang voor een meer Hollands getinte wokschotel de gnocchi door beetgaar gekookte krielaardappeltjes.
bron: Allerhande 1-2003

Bron

Allerhande (AH)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nicky_too


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nicky_too
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top