1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofpotje

Stoofpotje

Door: marjolijn123

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-05-2003

Ingrediënten 4 personen


- 500 gram runderlappen
- 1 paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 50 gram boter of margarine
- 50 gram spekreepjes
- 1 1/2 dl rode wijn
- 1 zakje Knorr mix voor Stoofpotje Franse stoofschotel
- 150 gram champignons



Simpel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Snijd het vlees in blokjes. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Pel en snipper de knoflook en ui.

Bereidingswijze

2. Verhit de boter in de braadpan en bak het vlees met het spek om en om aan. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak het even mee. Voeg 1 dl heet water en de rode wijn toe. Laat het gerecht afgedekt ca. 1 1/2 uur zachtjes stoven.

3. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukken. Voeg als het vlees bijna gaar is 2 1/2 dl water en de inhoud van het zakje toe. Voeg de champignons toe en breng het al roerend aan de kook. Laat het gerecht nog 15 minuten zachtjes stoven.

Serveertip

4. Lekker met gekookte aardappels en sperziebonen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top