1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kabeljauw
  5. Kabeljauw met mosterd

Kabeljauw met mosterd

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-05-2003

Ingrediënten 4 personen


4 stukken kabeljauw van elk 200 g
3 fijngehakte uien
1 bosje gehakte peterselie
1/2 dl droge witte wijn
1 soeplepel mosterd
4 soeplepels paneermeel
150 g boter
bloem



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de mosterd met 2 soeplepels paneermeel.
Leg de vis in een ovenschotel.
Besmeer de vis met het mosterdmengsel. Leg er enkele nootjes boter op. Giet de opgewarmde witte wijn er rond en bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven (180?C).
Bak ondertussen de uien in een beetje boter, voeg peper toe en 2/3de van de peterselie.
Wanneer de vis gebakken is, haal je hem uit de schaal en houd je hem warm. Laat het kookvocht (witte wijn) inkoken en voeg de rest van het paneermeel toe om de saus te dikken. Haal de pan van het vuur, voeg de rest van de boter al roerend toe.
Dien de stukken kabeljauw op een bedje uien op en omring met de saus. Bestrooi met de rest van de gehakte peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ilseboeckx


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ilseboeckx
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top