1. Home
  2. Recepten
  3. Oostenrijkse keuken
  4. Bouillon met reepjes pannenkoek, Frittatensuppe

Bouillon met reepjes pannenkoek, Frittatensuppe

Door: orphan

  • Oostenrijks, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-05-2003

Ingrediënten 4 personen


50 gr bloem - 1/8 l melk - 1 ei - snufje zout - 1/2 bosje peterselie - 2 el boter - 1 l runderbouillon - 1 bosje bieslook



Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng in een kom de bloem met 2 el melk, het ei en het zout. Voeg zoveel melk toe tot een dun vloeibaar beslag ontstaat.
Verhit een pan en bestrijk hem gelijkmatig met 1/2 el boter. Schenk ca. een kwart van het beslag met een soeplepel in de pan. Draai de pan daarna rond zodat het beslag regelmatig over de bodem verdeeld wordt. Bak de Palatschinke (pannenkoek) opp laag vuur aan beide zijden goudgeel. Bak de overige pannenkoeken op dezelfde wijze. Voeg als het beslag te dik wordt nog iets melk toe.
Was de peterselie, schud de blaadjes droog, hak ze fijn en voeg ze aan de bouillon toe.

Bereidingswijze

Rol de gebakken pannenkoeken op. Halveer de rollen in de lengte en snij ze vervolgens in reepjes van ca. 3 mm.
Verhit de bouillon. Was de bieslook, schud de sprietjes droog en snij of knip ze fijn.
Leg in elk soepbord een portie Frittaten, schenk er de bouillon op en strooi er de bieslook overheen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top