1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Rundvleessalade
  6. Rundvleessalade met Zoetzure Komkommer

Rundvleessalade met Zoetzure Komkommer

  • Aziatisch, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-05-2003

Ingrediënten 4 personen


1 korte komkommer, 2 tl poedersuiker, 2 el rode-wijnazijn, 1 el olie, 200 gr lendebiefstuk-in reepjes, 4 lente-uitjes-in stukken, 1 teentje knoflook-geperst, 1 el geraspte gember, 1 el sojasaus, 2 handjes gemengde sla.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Halveer de komkommer in de lengte, snijd in dunne plakjes en doe deze in een vergiet. Bestrooi ze met wat zout en laat ze 10 minuten rusten. Door het zout wordt het overtollige vocht aan de komkommer onttrokken, zodat het gerecht niet te waterig wordt.
Doe ondertussen 1 tl van zowel de suiker als azijn in een kom en roer tot de suiker is opgelost.
Spoel het zout van de komkommerplakjes en laat ze goed uitlekken voor je met een velletje keukenpapier het laatste vocht opdept.
Meng het azijnmengsel door de komkommer.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan tot deze begint te walmen. Bak het vlees een minuutje. Doe de lente-ui erbij en bak het nog 1 minuut. Voeg de knoflook en de gember toe, schep alles een keer door elkaar en voeg de sojasaus en de resterende suiker en azijn toe. Laat even pruttelen tot de saus kleverig wordt. Leg een handje slablaadjes op twee borden en verdeel het rundvlees erover. Strooi wat komkommer over het rundvlees en serveer de rest er apart erbij. Eventueel sap vormt een goede dressing. De contrasterende zoete en zure smaken zijn perfect in combinatie met de komkommer en de biefstuk.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Kcal pp:210.
Niets van mij maar wel van Flair.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam1


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam1
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top