1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Koude kreeft met komkommer (Japan)

Koude kreeft met komkommer (Japan)

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-05-2003

Ingrediënten 6 personen


6 verse kreeften of kleine Noorse kreeften
1 middelgrote komkommer
4 eetlepels citroensap
1,5 eetlepel lichte sojasaus
1,5 eetlepel suiker, of naar smaak


Verder heb je nodig


Bron : Japan / Jacki Passmore / Esther Westerveld


Voor 6 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de kreeften in kokend, iets gezouten water en kook ze circa 7 - 8
minuten tot het kreeftevlees stevig is en de schalen vuurrood zijn. Deel ze
in de lengte doormidden, haal het vlees eruit en spoel dit onder koud water
af. Laat het vlees uitlekken en snijd het in blokjes van 2 cm.

Bereidingswijze

Wrijf de komkommer af en snijd hem met een groentesteker in decoratieve
vormen; of snijd hem gewoon in blokjes. Spoel de kreefteschalen om en krab
alle vleesrestjes eruit. Bestrooi ze met wat zout. Schik de blokjes
kreeftevlees en komkommer in de schalen en leg steeds twee halve schalen op
een ovale of rechte schotel.
Vermeng citroensap met sojasaus en suiker en giet deze saus over de gevulde
kreeften. Koel ze licht, alvorens ze te serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vis_van_erie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vis_van_erie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top