1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Shrimps in palm oil (Liberia)

Shrimps in palm oil (Liberia)

Door: vis_van_erie

  • Afrikaans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-05-2003

Ingrediënten 6 personen


300 g gepelde garnalen
3 kleine aubergines
1/2 kopje doperwten
2 tomaten
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
chilipoeder
2 eidooiers
palmolie


Verder heb je nodig


Bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling &
Jojo Cobbinah / Esther Westerveld


Garnalen in palmolie, voor 6 personen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereidingstijd : 1 uur

Bereidingswijze

Schil en blancheer de aubergines en kook de doperwten in weinig water gaar.
Verhit de olie. Snijd de tomaten in vieren en fruit ze onder voortdurend
roeren samen met de uitjes, de knoflook, een mespuntjes chilipoeder en een
mespuntje zout in de hete olie. Blus het geheel af met 1 kopje water en laat
de saus 3 minuten doorkoken.
Leg enkele garnalen voor de garnering apart. Voeg de doperwten aan de saus
toe. Temper de warmtebron en roer de dooiers geleidelijk door de saus, tot
deze gebonden is.
Snijd de aubergines in dunne plakjes en leg deze kort voor het einde van de
kooktijd in de saus. Voeg na 5 minuten de garnalen toe en laat alles nog 5
minuten zachtjes sudderen.
Garneer de schotel met de apart gehouden garnalen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vis_van_erie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top