1. Home
  2. Recepten
  3. Bacon-Avocadosalade

Bacon-Avocadosalade

  •  , Salade
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-05-2003

Ingrediënten 4 personen


4 plakken bacon zonder zwoerd, 200 gr sperziebonen-afgehaald en gehalveerd, 150 gr verse jongen spinazie (ongeveer 4 handjes), 1 sjalotje-fijngensipperd, 1 avocado, snufje bruine suiker, 1 teentje knoflook-geperst, 2 el olijfolie, 1/2 el balsamicoazijn, 1 tl sesamolie.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de grill aan. Leg de plakjes bacon op een bakplaat en gril ze aan beide zijden tot ze lekker knapperig zijn. laat ze afkoelen en breek ze daarna in stukjes.
Breng een pan met water aan de kook en kook de boontjes hierin 4 minuten. Giet ze af en houd ze enkele seconden onder koud stromend water om ze af te koelen en om ervoor te zoregn dat ze niet nagaren.
Doe de spinazie in een grote kom en voeg de bonen, bacon en sjalotsnippers toe. Halveer de avocado (verwijder de pit) en snijd de avocado in blokjes en voeg die toe aan de rest.
Meng de bruine suiker en knoflook in een kommetje. Voeg olijfolie, sesamolie en balsamicoazijn toe en roer met een garde tot een dressing. Je kunt de dressing ook maken door alle ingredienten in een pot met schroefdeksel te doen, de dop erop te draaien en de pot 1 minuut lang te schudden. Schenk de dressing over de salade en meng alles goed. Maal er wat zwarte peper over en bestrooi met wat zout.

Serveertip

Kcal.pp:365.
Bron:Niet van mij, maar van Flair.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lenteszomers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lenteszomers
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top