1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. Paella Valenciana

Paella Valenciana

Door: pastalady

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-05-2003

Ingrediënten


1 flinke, in stukken verdeelde kip---

8 chuletas de cerdo (varkenskarbonades) of 1 in stukken gesneden konijn---

1 gekookte kreeft, van pantser ontdaan en in stukken gesneden---

2 kg (met schelp gewogen) gekookte mosselen en/of berberechos, uit de schelp genomen en bewaard in het kookvocht---

1 besugo (kan door 500 gr kabeljauw worden vervangen), gefileerd en in stukken van ? 4 cm gesneden---

16 gamba's---

1 zakje of een flinke pluk saffraan---

8 ontvelde in parten gesneden tomaten---

2 flinke, in ringen gesneden uien---

200 gr bijna beetgare groente, bijvoorbeeld boontjes of doperwten---

8 fijngesneden tenen knoflook---

700 gr rondkorrelrijst ---

1? liter bouillon (gezeefd kookvocht van de schelpdieren, aangevuld met vis- of kippenbouillon)
---
3 dl olijfolie---

peper en zout---

4 in kwarten gesneden citroenen



Ontdek meer:

Voorbereiding


De eieren kloppen.De melk lauwwarm maken.In een kom het meel en de helft van de parmezaanse, iets nootmuskaat en een mespuntje zout goed vermengen. De eieren en de lauwwarme melk toevoegen en kneden tot een egaal deeg.
Wrijf de kip en de chuletas in met peper en zout.

Verhit de olie in een braadpan of speciale paellapan (paellara) en bak de stukken kip hierin rondom bruin.

Neem ze uit de pan en houd ze (in alufolie) warm.

Bak de chuletas (of de stukken konijn) in dezelfde olie, neem ze uit de pan en wikkel ze in folie.

Verwarm de bouillon, voeg de saffraan eraan toe en pocheer de stukken vis hierin 5 minuten.

Neem de vis uit de bouillon en houd ze warm.

Bak nu in dezelfde olie de uiringen, de tomaten, de knoflook en de gamba's, neem de gamba's uit de pan en houd ze warm.

Voeg de rijst toe en bak deze, al roerend, tot ze doorzichtig is en alle korrels een laagje olie hebben.

Zeef de mosselen en/of berberechos uit de bouillon en voeg de bouillon, aangevuld tot 1? liter, met kleine beetjes tegelijk, aan de rijst toe.

Bereidingswijze

Leg de stukken kip op de rijst en laat de rijst en de kip gaar worden tot alle bouillon is opgenomen.

Schep de groente door het rijstmengsel en voeg dan eerst de chuletas bij de rijst.

Laat die in 6 minuten verder gaar worden en voeg dan de rest van de ingredienten toe.

Schep voorzichtig om en laat alles door en door warm worden.

Serveertip

Serveer in een paellara (paellapan), leg de gamba's en de stukken kreeft, de vis en het vlees er een beetje decoratief bovenop en steek stukken citroen aan de rand.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pastalady
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top