1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pannekoeken met champignons en bosuitjes

Pannekoeken met champignons en bosuitjes

Door: flensjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-05-2003

Ingrediënten


200 gr champignons
200 gr bosuitjes
1 bosje peterselie
150 gr bloem
3 dl melk
6 eieren
suiker
peper
zout
boter



Voor acht pannenkoeken

Ontdek meer:

Voorbereiding

De bloem in een kom zeven, melk toevoegen en tot een glad beslag roeren.
Een beetje suiker toevoegen en het beslag twintig minuten laten rusten.
De champignons goed afspoelen onder de koude kraan, het onderste stukje van de stelen wegsnijden en de champignons in dunne plakjes snijden.
Opzetten in koud water met wat zout, aan de kook laten komen en meteen afgieten en uit laten lekken.
De bosuitjes schillen en in dunne plakjes snijden.
De eieren door het beslag roeren en het beslag pittig maken met zout.
Opnieuw even laten rusten.

Bereidingswijze

De peterselie schoonspoelen onder de koude kraan, bruin en droge blaadjes en steeltjes verwijderen en droogdeppen met een schone theedoek of wat keukenpapier.
De peterselie fijnhakken.
De boter smelten in een Koekenpan, het beslag doorroeren en een lepel beslag in de pan doen.
Champignonplakjes en uiringetjes over de pannenkoek verdelen.
Wanneer het beslag gestold is, de pannenkoek omdraaien mbv een deksel en verder laten garen.
De pannenkoek terug draaien, even door en door warm laten worden en bestrooien met peterselie.
Uitserveren en de volgende pannenkoek bakken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flensjes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top