1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Koude rijstsalade 1

Koude rijstsalade 1

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-05-2003

Ingrediënten 4 personen


Voorbereiding: 10 minuten
150 gr langkorrelige rijst
3/8 liter water



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

`Rijst in een zeef onder stromend water wassen, laten uitlekken en in een pan doen. Water erop gieten en zouten. Zonder deksel aan de kook brengen, deksel op de pan doen en bij laag vuur in 20 minuten gaarkoken. Boontjes afhalen, doormidden breken en in 10 minuten bijtgaar koken.Intussen de tomaten ontveel en in vieren snijden (snijd een kruid op de bovenkant en leg ze 2 minuten in kokekend water; het vel gaat er dan makkelijk af). Harde kernen verwijderen. Vruchtvlees grof snipperen. paprika's halveren en wassen. In ongeveer 1 cm blokjes snijden. Rijst laten afkoelen.

Bereidingswijze

Voor de marinade het knoflookteentje uitpersen en met de mosterd in een mengkom doen. Olie, azijn, tabasco, peper en kerrie en suiker toevoegen. Goed mengen. Salade toevoegen, goed omscheppen en afgedekt 30 minuten in de koelkast laten intrekken.

Serveertip

Salade op een schaal leggen. Stervormig garneren met de ansjovisfilets. Onmiddellijk serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top