Oud-Hollandse haringpot

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-05-2003

Een hoofdgerecht met vis uit
Nederland voor 4 personen, klaar in 30 minuten. Dit oer-hollandse recept werd vroeger
gegeten op de schepen die lange zeereizen maakten naar alle uithoeken van de wereld. Het
recept was hiervoor uitermate geschikt aangezien het gerecht vrij stevig en redelijk lang
houdbaar is.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 8 haringen, schoongemaakt
  • 4 uien
  • 2 dl azijn
  • 2 theel. peper
  • 2 eetl. suiker

  • 2 eieren
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Ontdoe de uien van hun schil en hak ze in grote stukken.
    Doe ze samen met de azijn,
    suiker, peperkorrels en de stukken ui in een schaaltje en roer het geheel goed door elkaar.

    Bereidingswijze

    Snijd de haringen in blokjes en doe deze in een grote pot.
    Schenk de marinade over de
    haringen en dek de pot af voordat je deze in de koelkast zet.
    Je kunt de haring drie
    dagen in de marinade laten staan, zodat die volledig in de vis trekt.
    Dit is echter niet
    noodzakelijk, want een kortere periode volstaat ook.
    Kook de eieren voordat het gerecht
    wordt opgediend.
    Snijd de eieren vervolgens in grove stukken en garneer de borden hiermee.

    Serveertip

    Geef er brood en balletjes boter bij.

  • Aangezien dit recept in de koelkast twee weken houdbaar is, mits de pot waarin het gerecht
    zit goed af te sluiten is, kun je een aantal porties in 1 keer bereiden.
    Eet ze!
  • Laatste reacties

    reve51 avatar
    reve51 17-01-2005

    <style>body{background: url(http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050116065046.jpg)}-- </style>

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten