1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Japanse keuken
  5. Kinkan (Japan)

Kinkan (Japan)

Door: heerlijke_hapjes

  • Japans, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-05-2003

Ingrediënten 6 personen


500 g rijpe kumquats
3,5 dl sake
500 g suiker
6 dl water


Verder heb je nodig


Bron : Japan / Jacki Passmore / Esther Westerveld


Zoet ingelegde kumquats, nagerecht voor 6 personen.
Serveer ze als snoepgoed of zoete
borrelhap.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Was de kumquats. Doe de sake en suiker in een steelpan en voeg het water
toe. Verwarm al roerend tot de suiker is opgelost en voeg de kumquats toe.
Breng aan de kook, temper het vuur en laat 5 - 7 minuten zacht koken; keer
de vruchten af en toe. Schep ze dicht opeengepakt in wijde potten.
Reduceer de siroop op hoog vuur en giet ze daarna over de kumquats. Sluit de
potten absoluut luchtdicht af; doe dat zonodig met was.
Laat minstens 1 maand ongestoord staan.

Bereidingswijze

Giet dan de vloeistof af en bewaar
die. Droog de vruchten iets in de zon of een lauwe oven. Doe ze weer terug
in de potten zonder de zoete vloeistof. Serveer ze als snoepgoed of zoete
borrelhap.

Serveertip

De zoete vloeistof is lekker om te vermengen met wat cognac of sherry tot
een soort likeur, of als saus voor roomijs of andere desserts.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heerlijke_hapjes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top