Crudite salades
- Amerikaans, Bijgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
allerlei groentenBereidingswijze
* Meng 200 g wortelreepjes met het sap van 2 sinaasappels en 1/2 bosje fijngesneden muntblaadjes.
* Meng 200 g fijngesneden witte kool met 100 g gewelde rozijnen, 1 eetlepel grove mosterd, zout, peper, 1 eetlepel azijn en 4 eetlepels olijfolie extra vierge.
* Meng 200 g geblancheerde haricots verts met een in de oven gepofte, gesneden ui, 1/2 eetlepel kummelzaadjes, zout, peper, 1 eetlepel azijn en 4 eetlepels olijfolie extra vierge.
* Meng 200 g gaargekookte pandan of basmatirijst (afgekoeld) met 2 in kleine blokjes gesneden perziken. Maak een bananendressing van 1/2 banaan, gepureerd met het sap van 1 citroen, 1 kopje water en een scheutje Yoghurtdressing. Schep de dressing door de rijst.
* Meng 4 in partjes gesneden tomaten met 100 g zachte geitenkaas in stukjes verbrokkeld, 1 gesnipperd sjalotje, 50 g zwarte olijven, zout, peper en 2 eetlepels olijfolie.
* Meng 1 in blokjes gesneden en geblancheerde koolrabi met radijsreepjes, fijngehakte bieslook, sap van 1/2 citroen, 4 eetlepels olijfolie extra vierge, zout en peper.
* Meng 2 voorgekookte, in blokjes gesneden rode bietjes met 1 nieuwe haring in blokjes, sap van 1/2 citroen, 2 eetlepels creme fraiche, zout en peper.
Laat alle salades in de koelkast een paar uurtjes intrekken en koud worden. Presenteer de cruditees op een grote platte schaal waarop de verschillende salades als 'taartpunten' mooi op kleur gerangschikt liggen.
Gebruik wat verschillende soorten sla voor garnering.