warme honing-mosterdsaus

  • Goedkoop en snel, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 19-05-2003

Lekker bij beenham of ander mager vlees. Zonder honing ook heel lekker als mosterdsaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 klein uitje
40 gr boter
1 pakje houdbare slagroom (200 ml)
ca. 3 el mosterd
ca. 3 el honing
maizena
zout en peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 222,41 kcal
Koolhydraten 11,91 g
Eiwitten 1,93 g
Vetten 18,39 g
Benodigdheden
koekepan of pan met dikke bodem.

Voorbereiding

Snipper het uitje zo fijn mogelijk.

Bereidingswijze

Verwarm de boter in de pan, maar laat het niet heet worden. Smoor hierin de uitjes.
Voeg de slagroom, honing en mosterd toe. Maak het op smaak met zout, peper en evt. nog wat mosterd of honing.

Meng wat maizena met koud water. Giet een klein beetje door de saus en laat het iets koken om de saus te binden. Als de saus niet dik genoeg is, doe dit dan nogmaals. (Nooit teveel in een keer!)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten