1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Champignonsaus met zongedroogde tomaten en wijn

Champignonsaus met zongedroogde tomaten en wijn

Door: cowi

  • Amerikaans, Saus/dressing
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-05-2003

Ingrediënten


1 kopje gemengde paddestoelen
1 el gehakte sjalot
2 el boter
2 dl bouillon
3 el fijngesneden zongedroogde tomaten (of liever nog half gedroogde)
4 dl room
0,5 dl rode wijn
1 el gehakte verse peterselie



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de paddestoelen en sjalot in wat boter op medium vuur. Roeren tot de sjalot zacht is, voeg de bouillon toe en laat dit inkoken tot de helft. Voeg de tomaten, room, wijn en peterselie toe en laat dit ca. 20 minuten sudderen. Tot er ca. een halve liter over blijft.

Serveertip

Lekker bij pasta en/of een gegrilld stukje vlees.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cowi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top