1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Pisang Goreng (gebakken banaan)

Pisang Goreng (gebakken banaan)

Door: de.bananenboot.van.casya

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-05-2003

Ingrediënten 4 personen


* 100 gr. zelfrijzend bakmeel * 1 dl melk * 1 ei * 1 mespuntje zout * 1 mespuntje djahe * 4 bananen (bij voorkeur niet helemaal rijp) * 1? dl (arachide)olie * 2 eetlepels bruine basterdsuiker


Pisang Goreng (gebakken banaan)
Pisang Goreng (gebakken banaan)

Indonesisch nagerecht/bijgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak van bakmeel, melk, ei, zout en djahe een beslag. Verhit de olie, pel de bananen en snijd ze zowel in de lengte als in de breedte doormidden, dompel ze in het beslag en bak ze in de hete olie goudbruin. Serveren bestrooid met suiker.

Serveertip

Tip:
Ook lekker met appel i.p.v. banaan. In plaat van basterdsuiker kan ook poedersuiker worden gebruikt.

Bron: Met conimex thuis in de oosterse keuken



Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de.bananenboot.van.casya
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top