Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Pisang Goreng (gebakken banaan)

Pisang Goreng (gebakken banaan)

Door: de.bananenboot.van.casya

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-05-2003

Ingrediënten 4 personen


* 100 gr. zelfrijzend bakmeel * 1 dl melk * 1 ei * 1 mespuntje zout * 1 mespuntje djahe * 4 bananen (bij voorkeur niet helemaal rijp) * 1? dl (arachide)olie * 2 eetlepels bruine basterdsuiker



Indonesisch nagerecht/bijgerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak van bakmeel, melk, ei, zout en djahe een beslag. Verhit de olie, pel de bananen en snijd ze zowel in de lengte als in de breedte doormidden, dompel ze in het beslag en bak ze in de hete olie goudbruin. Serveren bestrooid met suiker.

Serveertip

Tip:
Ook lekker met appel i.p.v. banaan. In plaat van basterdsuiker kan ook poedersuiker worden gebruikt.

Bron: Met conimex thuis in de oosterse keuken



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de.bananenboot.van.casya
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top