1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Niertjes met rijst

Niertjes met rijst

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-05-2003

Ingrediënten 2 personen


-1 kalfsnier
-25 g boter
-100 g doorregen gerookt spek (in kleine blokjes)
-1 grote ui (gesnipperd)
-20 g bloem
-2 dl bouillon (tabletje)
-1 blikje tomatenpuree
-zout, peper,worcestersaus
-peterselie



Een bijzondere lekkere manier om niertjes te serveren

Ontdek meer:

Voorbereiding

-zet de nier minstens 1 uur in koud water en ververs af en toe het water
-droog ze daarna goed af en snij ze in plakken van 1/2 cm dik

Bereidingswijze

-smelt de spekblokjes uit in de boter
-voeg de niertjes erbij en bak aan beide kanten bruin
-voeg ook de ui toe en wanneer deze kleur heeft, de bloem erover strooien
-roer de hete bouillon erdoor met kleine scheutjes tegelijk
-voeg de tomatenpuree erbij
-breng alles al roerend aan de kook
-laat op klein vuur nog 10 min koken
-op smaak brengen met zout, peper, enkele druppels worcestersaus
-bestrooi met peterselie

Serveertip

Serveren met gekookte rijst



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top