zoetzure komkommer
- Surinaams, Bijgerecht
- 10-20 min.
Ingrediënten
1/2 komkommer,1/2 rode ui,
1/2 witteui,
azijn,
1 madam janet,
1/2 kopje suiker,
verse gember,
5 pimentkorrels,
2 kruidnagels
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 502,32 kcal |
Koolhydraten | 114,82 g |
Eiwitten | 3,43 g |
Vetten | 1,85 g |
Bereidingswijze
snij de komkommer in de lengte door , en dan in plakjes.
de uien in ringen snijden , en halveren (of nog kleiner)
de madam janet ontpitten en in kleine stukjes snijden en de verse gember kan in plakjes of raspen.
dit alles doe je in een kom met deksel , samen met azijn(tot de komkommer drijft) ,suiker,pimentkorrels en kruidnagels
nu moet dit 1 dag in de koelkast blijven om in te trekken.
Serveertip
lekker op een hard wit puntje met b.v kip of rundvlees ,maar ook op sardines e.d