1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. zoetzure komkommer

zoetzure komkommer

  • Surinaams, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-05-2003

Ingrediënten


1/2 komkommer,1/2 rode ui,1/2 witteui,azijn,1 madam janet,1/2 kopje suiker,verse gember,5 pimentkorrels,2 kruidnagels


zoetzure komkommer
zoetzure komkommer

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de komkommer in de lengte door , en dan in plakjes.
de uien in ringen snijden , en halveren (of nog kleiner)
de madam janet ontpitten en in kleine stukjes snijden en de verse gember kan in plakjes of raspen.
dit alles doe je in een kom met deksel , samen met azijn(tot de komkommer drijft) ,suiker,pimentkorrels en kruidnagels
nu moet dit 1 dag in de koelkast blijven om in te trekken.

Serveertip

Lekker op een hard wit puntje met b.v kip of rundvlees ,maar ook op sardines e.d



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petervergunst


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petervergunst
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top