Gemberkip met Pompoenpuree

  • Marokkaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-05-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
INGREDIENTEN VOOR GEMBERKIP:

4 kippenbouten, 4 el olijfolie, 1 tl gedroogde gember, 1 cm verse gember (geraspt), 2 teentjes knoflook (geperst), peper, zout, 2 uien (in ringen gesneden), scheutje gembersiroop.


INGREDIENTEN VOOR POMPOENPUREE:

800 gr pompoen (in blokjes), olijfolie, peper, zout, gedroogde tijm, 1 teentje knoflook (geperst), 1/2 tl saffraanpoeder, 1 tl kurkuma.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

DE KIP:

Verhit 4 el olie in een diepe koekenpan en braad hierin de kippenboutjes. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de uienringen mee tot ze glazig zijn. Blus af met een scheutje gembersiroop en 500 ml water. Laat ca. 40 minuten op middelhoog vuur stoven met het deksel op de pan.


DE PUREE:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de pompoenblokjes in een ovenschaal en bestrooi met peper, zout en tijm. Besprenkel ze daarna met 2 el olijfolie en gril ze in 15 tot 20 minuten in de oven gaar. Haal ze uit de oven en prak ze met een vork op een plat bord tot puree.

Verhit 2 el olijfolie en fruit hierin de knoflook, saffraanpoeder en de kurkuma, voeg de pompoenpuree toe en bak dit 2 minuten mee.

Serveertip

  • Kcal pp voor de kip:525

  • Kcal pp voor de puree: 160

  • Bron: Niets van mijzelf maar wel van Vriendin.
  • Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten