1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Broccoli
  6. Soepvlees met rauwe zalm en broccoli met prei

Soepvlees met rauwe zalm en broccoli met prei

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-05-2003

Ingrediënten 4 personen


700 g soepvlees met been
1 wortel
1 preiwit
1 takje selder
peper
zout
2 eetlepels mayonaise
1 cl balsamicoazijn
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
300 g broccoli
0.2 dl room
0.5 eetlepel citroensap
1 krop sla
200 g zalmfilet
2 preiwitten
1 eetlepel peperbolletjes (roze)
1 cl truffelolie
2 takjes dille



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Reinig de wortel, de prei en de selder en snijd ze in grove stukken. Blancheer het soepvlees en spoel goed na. Zet het terug op in koud water met de groenten, peper en zout. Breng aan de kook en laat ongeveer 3 uur op een zacht vuur koken. Bewaar de bouillon voor een andere bereiding.

Laat het vlees afkoelen en pluk fijn. Meng met een weinig mayonaise, peper en zout, enkele druppels balsamico en grof gesneden, grootbladige peterselie.

Was de broccoli, verdeel in roosje en kook beetgaar. Laat de broccoli uitlekken in een vergiet. Klop de room op en voeg wat citroensap en een weinig vleesbouillon toe. Roer de afgekoelde broccoliroosjes door de room en breng verder op smaak.

Snijd de prei in julienne en blancheer in kokend water. Was en droog de sla.

Hak de rauwe zalm fijn en breng op smaak met gemalen roze peper.

Schik wat sla op een bord. Leg daarop het soepvlees en werk af met geblancheerde julienne van prei, op smaak gebracht met truffelolie. Versier verder met de roze zalm. Garneer met een mooi takje dille.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top