1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Deense eiersalade

Deense eiersalade

  • Scandinavisch, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-05-2003

Ingrediënten 4 personen


200 gram doperwten uit blik
100gram noorse garnalen
6 hard gekookte eieren
100 gram gerookte zalm
Voor de dressing:
twee eetlepels mayonaise
een/achtste liter zure room
zout,vers gemalen witte peper,een/vierde citroen en wat gemalen peterselie.


Verder heb je nodig


Slakom met lepels
Mixer en een vergiet of zeef.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Eieren hard laten koken
De zalm in reepjes snijden
Als de eieren hardgekookt zijn ook in plakjes snijden
De tomaten ontvellen en in partjes snijden
De peterselie malen,De doperwtjes in de zeef om spoelen.

Bereidingswijze

De gesneden zalm in de slakom doen, de eieren er bij doen, de garnalen erbij doen en de doperwten erbij doen, Dan apart even de zure room met de mayonaise mixen tot het licht gaat schuimen, dan de peterselie er door doen en zout en peper naar smaak,plus de een/vierde citroen uit knijpen en nog even goed roeren.
Het mengsel over de andere ingredienten gieten en heel voorzichtig omscheppen, dan parten tomaten uit waaieren inhet midden de kom en dan 15 a 20 minuten in de koelkast zetten, en dan kan het feest beginnen.

Serveertip

Het kan op broodjes of bij toast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rderegt1952


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rderegt1952
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top