Bananen-Kokosbrood
- Internationaal, Banket
- 60-120 min.
Deze heerlijke bananen-kokos cake hoort in de categorie, soul food thuis. Heerlijk!
Ingrediënten 6 recipe.people
Boter om in te vetten500 gram rijpe bananen
125 gram vloeibare honing
2 middelgrote eieren
125 gram boter
125 gram kristalsuiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel kaneel
2 theelepels bakpoeder
50 gram gedroogde kokos
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180?C. Vet het cakeblik in en bekleed het met bakpapier.
Pureer met staafmixer de bananen met de honing en de eieren.
Klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel.
Zeef bakmeel, kaneel en bakpoeder. Voeg dit telkens met een eetlepel aan het mengsel van boter en suiker toe, afgewisseld door een eetlepel banaanmengsel, tot alles goed door elkaar gemengd is.
Schep de kokos erdoor en giet het beslag in het cakeblik.
Bak de cake in een uur, zodat de cake gerezen is en terugveert in het midden al u er voorzichtig op drukt.
Laat de cake afkoelen op een taartrooster.