1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Torentje van geitenkaas en salade.

Torentje van geitenkaas en salade.

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-05-2003

Ingrediënten 4 personen


1/2 pak fillodeeg(diepvries)2eidooiers1zakje verse bieslookgrof zeezout50g walnoten200g zachte honing-geitenkaaswitte peper4el olijfolie1/2el cider-azijn1zak rucola-slamelange1appel2el citroensap.


Verder heb je nodig


1 grote of 2 kleine bakplatenBakpapier.


Gestapelde smaken:krokant fillodeeg,rinse geitenkaas en frisse appel.Recept van:"Kasteelvrouwe Inez Geenen",in het restaurant van Kasteel Baexem.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Fillodeeg in plastic verpakking in ca.2uur bij kamertemperatuur laten ontdooien.Oven voorverwarmen tot 175graden.Fillodeeg voorzichtig uitvouwen(1vel wordt niet gebruikt.)Eidooiers loskloppen.Twee vellen fillodeeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen en dun bestrijken met eidooier.Op elk vel in de lengte ca.20 sprieten bieslook leggen.Afdekken met andere vellen fillodeeg en aandrukken.Bovenkant fillodeeg met dooier bestrijken en zeezout erover malen.Bakplaat in midden van oven schuiven en fillodeeg in ca.10min.goudbruin bakken.Uit oven nemen.Afgekoelde vellen elk in 4 gelijke stukken breken.Fillochips tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.

Bereidingswijze

Boven kom geitenkaas verbrokkelen.Walnoten in droge koekenpan kort roosteren en grof hakken.Walnoten door geitenkaas mengen.Op smaak brenegen met peper.In schaal vinaigrette kloppen van olie,azijn,zout en peper.Sla door vinaigrette mengen.Appel wassen en langs klokhuis in plakken snijden.Plakken vruchtvlees in luciferdunne reepjes snijden en besprenkelen met citroensap.

Serveertip

Helft van sla over vier borden verdelen.Geitenkaas in acht porties verdelen.Op elk bord torentje maken van fillochips,sla en geitenkaas,garneren met appelreepjes.Rond fillotorentjes dunne streep trekken van resterende vinaigrette.Heerlijk met een begeleider als:La Tulipe de la Garde Bordeaux Sauvignon Blanc.....EET SMAKELIJK....>/b>



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjakeuken


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjakeuken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top