1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Marokkaanse bietensalade

Marokkaanse bietensalade

  • Marokkaans, Salade
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-05-2003

Ingrediënten 4 personen


- 500 gram bietjes (ongekookt)
- 1 citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- 0.5 bosje peterslie
- 1 teentje knoflook
- 200 gram Griekse yoghurt
- 0.5 theelepel nigella zaadjes (in de toko of Turkse supermarkt)
- zout & peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de bietjes zorgvuldig en kook ze gaar (ongeveer een uur) in gezouten water.

Bereidingswijze

Pel de bietjes onder de koude kraan en snijd ze in dobbelsteentjes.
Maak een dressing van de yoghurt, een uitgeknepen teentje knoflook, fijngesneden (of geknipte) peterselie, een kneep citroensap, olijfolie en zout en peper naar smaak.
Meng de dressing door de bietjes en strooi de nigella zaadjes er over heen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top