1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pastasalade
  5. Pastasalade met asperges en vis

Pastasalade met asperges en vis

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-05-2003

Ingrediënten 4 personen


- 200 gram pasta (bijv. farfalle)
- 3 tomaten
- 500 gram groene asperges
- zout en peper
- 100 gram veldsla
- 600 gram gemengde vissoorten (kabeljauwfilet, roodbaarsfilet, zalmfilet, garnalen)
- - Voor de dressing:
- 1/2 bosje dille
- 1/2 bosje peterselie
- sap van 2 citroenen

- 1 dl Bertolli Olijfolie Extra Vergine
- 1 eetlepel kappertjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220?C. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Was de tomaten en snijd ze in partjes. Maak de asperges schoon, snijd de houtige uiteinden eraf en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water met zout in 8-10 minuten gaar. Was de sla. Snijd de rode sla grof.

Bereidingswijze

Hak de kruiden voor de dressing fijn. Meng in een kommetje het citroensap met de olijfolie, kruiden, kappertjes, zout en peper. Meng in een grote kom de pasta, tomaten, asperges, sla en 2/3 van de dressing voorzichtig door elkaar.

Leg de vissoorten op de bakplaat en besprenkel ze met de rest van de dressing. Bak ze 5-8 minuten middenin de oven.

Schep de salade op de borden en leg de vis erop.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top