* 250 g champignons* 250 g tagliatelle* 2 eetlepels olijfolie* 200 g rundergehakt* 2 knoflookteensjes* 3 eetlepels pesto* 1/8 liter creme fraiche* zout en peper* 2 eetlepels gesnipperde basilicum* 1 klein blikje tomatenpuree* gehakt kruiden naar smaak
Een keer weer eens wat anders dan spagetti bolognese
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de olie in een wok en roerbak het gehakt rul. Pers het knoflookteentjes erboven uit en voeg de champignons toe. Roerbak het geheel ca. 2 minuten. Roer de pesto, tomatenpuree, gehaktdruiden, creme fraiche en zout en peper naar smaak door de saus en breng hem al roerend aan de kook. Laat de saus zachtjes 5 minuten koken. Kook intussen de pasta in ruim kokend water met een bouillon blokje beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Garneer met de basilcum
Lekker met een salade
940gl 04-05-2011
het is gelukt met 125ml c.fr.
Smaakte erg goed!
940gl 01-05-2011
wat wordt er precies bedoeld met 1/8 liter creme fraiche? dat is toch 125ml creme fr?
professoroud 18-06-2008
We hebben je recept vanavond gemaakt; had geen tomatenpuree meer in huis (foei) maar nog een helboel sherrytomaatjes en ook daarmee was dit een heerlijk gerecht. Dank je wel. Groetjes, Jos
driel1 19-11-2005
Heb het gisteren gemaakt.
Had vergeten pesto te kopen dus heb een klein beetje sambal erin gedaan ipv.
Oh en heb wat sap van gepelde tomaten uit blik toegevoegd om het wat dunner te maken.
Was heerlijk! Manlief schepte zelfs 2 x op dus dan is het zeker goed.
Groetjes,
Margriet