1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Salade van Lamshaas en honing-mosterddressing

Salade van Lamshaas en honing-mosterddressing

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-05-2003

Ingrediënten 4 personen


6lamshaasjes a 60g3el citroensap2tl honing1tl mosterdzout en versgemalen peper5el olijfolie1bakje cherry-tomaatjes a 250g1avocado1zak gemengde salade met rucola75g elitehaver(mengsel van noten en rozijnen)2klontjes boter



Lunch-gerecht voor 4pers.maar met wat aanpassing een volledige maaltijd voor twee personen......MMMMMM....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de lamshaasjes kort voor gebruik op kamertemperatuur komen.Roer intussen in een kom de citroensap,honing,mosterd,zout,peper en olijfolie tot een gladde dressing.Halveer de cherry-tomaatjes.Schil de avocado,snijd deze in plakjes en bestrijk de avocado met een beetje dressing om verkleuring te voorkomen.Schep de salade,cherry-tomaatjes en avocado over vier borden.Verdeel de overige dressing en elitehaver over de salade.Dep de lamshaasjes met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper.Verhit de boter in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de lamshaasjes in ca.1-2min. rondom goudbruin en rood van binnen.Bestrooi de lamshaasjes met zout en snijd deze in dunne plakken.Verdeel de plakjes lamshaas over de salade.

Serveertip

Serveer de salade met dikke sneden boerenbrood en tapenade.Drink er een frisse rode wijn bij,b.v. een Cote du Rhone......EET SMAKELIJK.....



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjakeuken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjakeuken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top