1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Indische Komkommersalade a la Joop

Indische Komkommersalade a la Joop

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-05-2003

Ingrediënten 4 personen


* 3 komkommers
* 1 tl Koenjit (conimex)
* 1 et suiker
* 1/2 spaanse peper ontpit
* 2 a 3 teentjes knoflook
* 1 dl wijnazijn
* 2 el olie
* 1 grote ui
* snufje zout


Verder heb je nodig


* Pan.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Komkommers in de lengte doorsnijden, de schil erop laten zitten. Dan de zaadjes eruit scheppen met een lepel. Het geheel met kokend water overgieten. Ui in stukjes snijden. Knoflook persen. Peper ontpitten en in hele fijne reepjes snijden.

Bereidingswijze

Komkommers in olie even roerbakken zodat het wat zacht wordt. Uitje fruiten. Koenjit, rode peper, suiker, ui, geperste knoflook en zout bij elkaar in een slabak doen en met de komkommer mengen. Als laatste de wijnazijn toevoegen. Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Het lekkerste is om het een dagje te laten staan in de koelkast zodat de smaak het lekkerst is.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jazzybee


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jazzybee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top