1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Lauwe salade van gestoomde pladijs

Lauwe salade van gestoomde pladijs

  • Belgisch, Salade
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-05-2003

Ingrediënten 4 personen


600 g pladijsfilet
4 wortelen
1 raapje
250 g prinsessenboontjes
2 stengels bleekselderij
15 g kervel
1 citroen
15 cl olijfolie (extra vierge)
5 eetlepels ciderazijn
peper
zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De pladijsfilets in reepjes van een centimeter breed en vijf centimeter lang snijden. Koel wegzetten.

De groenten wassen en schoonmaken. Ze in een grove julienne versnijden, beetgaar koken in gezouten water, laten uitlekken en warm houden.

De pladijs gaarstomen (ongeveer 6 minuten) in een stoompan of in een vergiet boven een pan met kokend gezouten water.

Een lauwe vinaigrette bereiden door op een zeer zacht vuurtje, onder voortdurend kloppen, de olijfolie druppelsgewijs aan de ciderazijn toe te voegen. Op smaak brengen met peper en zout.

Alles in een brede schaal scheppen, besprenkelen met de vinaigrette en afwerken met een takje kervel, een decoratief bijgesneden citroen en een toefje peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top