1. Home
  2. Recepten
  3. Paasbrood

Paasbrood

Door: jacoba_b

  •  , Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-05-2003

Ingrediënten 8 personen


500g bloem, 1 zakje gist(15g baukje), 3 theelepels zout, 1 theelepel suiker, 5 eieren + 1 dooier, 75g roomboter, 250ml melk + voor bestrijken, olie voor invetten, 12 hele amandelen


Verder heb je nodig


Plasticfolie, bakpapier


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Zeeg de bloem, doe de helft van de bloem in een kom en voeg de gist, zout, suiker, 1 ei en boter toe. Kneed met schone handen een deeg en voeg geleidelijk de rest van de bloem toe. Kneed het ca. 10 minuten tot een samenhangend stevig deeg. Vet een kom in met een beetje olie, leg hierin het deeg en dek het af met plasticfolie. Prik enkele gaatjes in de folie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaat ca. 2 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200?C(hetelucht 180?C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg op de bakplaat een grote ovale vorm en druk voorzichtig 4 hele rauwe eieren in het deeg. Garneer het brood met de amandelen en laat het brood ca. 10 minuten op een warme plaats narijzen. Meng de eidooier met een scheutje melk en bestrijk het brood ermee. Bak de paasbrood midden in de oven in ca. 30 minuten gaar.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top